Eigen bedrijf starten, wat komt erbij kijken?

Wil jij je eigen bedrijf starten, maar weet je nog niet precies hoe en wat? Begrijpelijk, want er komt namelijk heel veel kijken bij het starten van je eigen bedrijf. Soms zelfs meer dan je denkt. Weet je al in welke branche je bijvoorbeeld wilt gaan beginnen? Veel mensen willen een eigen bedrijf starten in de zakelijke dienstverlening, horeca, zorg en nog veel meer andere sectoren. 

Bedrijfsnaam eigen bedrijf

Als je dat al weet heb je daarnaast ook een bedrijfsnaam nodig. Dat wordt ook lastig, want veel handelsnamen zijn al bezet. De kvk (Kamer van Koophandel) heeft een handelsregister waarin alle handelsnamen in staan. Dus hier kan je je toekomstige bedrijfsnaam checken. Het is daarnaast ook belangrijk dat je uiteindelijk je eigen bedrijf ook registreert bij de kvk, zodat je na het starten van je eigen bedrijf ook daadwerkelijk bestaansrecht hebt. 

Een van de andere belangrijke dingen als je je eigen bedrijf gaat starten is de rechtsvorm. In Nederland kennen we verschillende rechtsvormen. Als startende ondernemer kies je vaak voor een eenmanszaak, maar er zijn nog andere opties. Misschien past een andere rechtsvorm wel beter bij je onderneming. 

Ondernemingsplan

Je kan natuurlijk niet uit het niets beginnen met je eigen bedrijf. Hiervoor heb je een ondernemingsplan nodig. Je moet van tevoren nadenken over je product of dienst, maar ook over de financiering van je bedrijf. Binnenkort lees je hier meer over in onze blog.

Financiering eigen bedrijf starten

Afhankelijk van in welke branche je actief bent, moet je als starter rekening houden met het aanschaffen van bedrijfsmiddelen. Er zal veel geïnvesteerd moeten worden. Denk maar eens aan een nieuwe laptop of computer  of een bestelbusje. Gelukkig zijn dit uitgaven die je kan aftrekken van de belasting. 

Binnenkort lees je meer over

  • zakelijk rijden 
  • belastingaangifte

Houd de website in de gaten voor meer nuttige informatie en tips rondom ondernemen.